Om oss - Safeforyou - Försvarsspray Och Överfallslarm

Vi är här för din säkerhet

VILKA ÄR VI

     LÄS MER OM OSS

Vi på SafeForYou startades på grund av den stora ökning våld mot kvinnor. Självklart är vi medvetna om att våra produkter inte kan förhindra allt, men de kan avskräcka & förhindra obehagliga händelser.

Ofta är det kvinnor som hamnar i fokus – det är fler kvinnor än män som blir utsatta för sexualbrott och det är fler kvinnor än män som utsätts för våld i nära relationer. Men när det gäller misshandel är andelen utsatta män större än andelen utsatta kvinnor.

Det ligger dessutom en stor skillnad i var misshandeln äger rum: 62% av misshandelsfallen mot män under 2014 skedde på allmän plats, medan motsvarande andel för kvinnor endast var 33%. Så när kompisgänget splittras utanför krogen en lördagsnatt är risken för överfall och misshandel på vägen hem störst för killar. Särskilt drabbad är åldersgruppen 20-24 år, där nästan var tjugonde blev utsatt för misshandel förra året. Läs mer om oss och trygga dig själv och dina nära.

Så vad ska vi göra?

Tjejer får tidigt lära sig att inte gå hem själva efter festen och att hålla nycklarna i handen. Men killar? Vilka tips får de? Det verkar som om att vi på något sätt räknar med att de ska klara sig själva. Det är uppenbart att det inte räcker. De borde kanske, precis som tjejer, lära sig att undvika farliga platser och personer?

Lösningen?

Givetvis är lösningen mer komplicerad än så; det verkliga problemet som måste åtgärdas är de som utövar våldet, inte de som faller offer för det. Men fram tills dess att vi nått den utopiska värld där ingen skadar någon annan får vi göra det vi kan. Till att börja med kan vi alla försöka bli mer medvetna om mäns utsatthet. Och tjejer kanske kan dela med sig av några tips.

Läs mer om oss
Läs mer om oss

Antalet polisanmälningar av våldtäkt har stigit rejält de senaste åren. I hela Sverige anmäldes 34 våldtäkter per 100 000 invånare 2008. År 2017 hade den siffran stigit till 52 anmälningar. Det innebär en ökning med drygt 50%. I en rapport som kom i maj har Brottsförebyggande rådet, Brå, försökt ta reda på varför allt fler anmäler våldtäkt. Ni kan hitta mer via följande länk: Läs mer

ÖVERFALL MOT KVINNOR
0
2016
0
2017
0
2018
…Att vara kvinna eller man i dagens samhälle är inte alltid så lätt. Ingen ska  behöva känna otrygghet om man rör sig utomhus vid mörkrets inbrott, men tyvärr så är inte fallet. Vi på SafeForYou erbjuder dig övertaget mot just dessa situationer. Med våra säkerhetsprodukter såsom försvarsspray och mycket effektiva överfallslarm kan du få en bättre känsla av säkerhet.
ARBETA MED OSS

Har du intresse av att köpa ett större parti Säkerhetsspray eller Överfallslarm till din förening för att visa din omtanke? Kontakta oss för att diskutera ett förmånligt pris för dig och dina nära.

Har du intresse av att köpa ett större parti Säkerhetsspray eller Överfallslarm till din förening för att visa din omtanke? Kontakta oss för att diskutera ett förmånligt pris för dig och dina nära.

Sekretesspreferenser
När du besöker vår webbplats kan den lagra information via din webbläsare från specifika tjänster, vanligtvis i form av cookies. Här kan du ändra dina sekretesspreferenser. Observera att blockering av vissa typer av cookies kan påverka din upplevelse på vår webbplats och de tjänster vi erbjuder.